Hjälpavsnitt
Publicerad 2011-03-23 14:17:38

Här finns lite tips om du upplever problem med ex ladda ner dokument, öppna vissa dokument etc. Att ha uppdaterade versioner av programvaror är viktigt för att kunna förvänta sig god funktionalitet som användare. Ibland ser vi användare som använder Internet Explorer ver 6 och den kom för ca 10 år sedan. Det är olämpligt både ur funktionalitets och säkerhetssynpunkt att använda sig av omoderna programvaror. Se till att ha senaste version av programvaror så minimerar man problemen. 

Länkar till hjälpavsnitt. 

 

Allmänna råd

 

Administrera menyn

Artiklar och nyheter

Skapa en artikel (klicka på Vimeo loggan längst ner i högra hörnet i videon för större format)

 

Formatera texten (klicka på Vimeo loggan längst ner i högra hörnet i videon för större format)

 

Infoga bilder till texter (klicka på Vimeo loggan längst ner i högra hörnet i videon för större format)

 

 

Ladda upp PDF dokument (klicka på Vimeo loggan längst ner i högra hörnet i videon för större format)

 

 

 

Ni som upplever problem läs igenom nedanstående och se till att ni har era olika program uppdaterade. Skulle fortfarande problem uppstå kontakta oss då gärna så ska vi hjälpa er i största möjliga mån.

PDF läsare
Många dokument på vattenorganisationer.se är sparade i pdf format. Många har pdf läsare redan på sin dator men saknar man detta finns här ett alternativ. Programmet är gratis.

Foxit PDF reader

Ny webbläsare
Ibland kan gamla versioner av webbläsare ställa till med problem. Om du använder Internet Explorer av äldre modell, speciellt då ver 6.0 kan det vara mycket som inte fungerar korrekt. Denna webbläsare bör man inte använda. Microsoft själva har slutat supporta den.

Bra alternativ är Google Chrome och Firefox.

Här laddar du ner Google Chrome

Här laddar du ner Firefox

Ni som använder MAC använder säkert Safari som brukar fungera klockrent enligt våra erfarenheter.

Problem med Officedokument.
Om du upplever problem med att ladda ner ett dokument i excel eller "word" format kan det bero på att du har en gammal version av office och att den som sparat filen har en nyare. Ett alternativ till Microsoft Office är Open Office. Det är gratis och vi upplever aldrig några problem med det när vi laddar ner olika filformat.

Här laddar du ner Open Office

Behöver du redigera bilder?
Ni som är administratörer kanske behöver besäkra eller förminska en bild som ska användas i bildgalleriet eller i en artikel. Det finns ett bra onlineverktyg ifall ni inte har Photoshop eller liknande installerat. Kom ihåg att bilder i bildgalleriet max ska ha 1000 pixlars bredd och bilder till artiklar eller förstasidan max 580 pixlars bredd. Detta kan ni enkelt ordna med denna onlineeditor.

Pixlr Editor hittar du här

mvh
Webmastern

Länkar